Tuotteemme

Putket ja yhteet samalta valmistajalta.

Vaikka putkilla olisi EN 12201- ja EN 1555 -hyväksyntä, pitää huomata, että liitokset ovat yleensä putkijärjestelmän heikkoja kohtia. Siksi liitosten on oltava vähintään yhtä laadukkaita ja niiden käyttöiän on oltava yhtä pitkä kuin putkijärjestelmän muiden osien, jotta putki kestää ja toimii ajan mittaan teknisten tietojen mukaisesti.

Liitosten laadussa putken pyöreydellä on tärkeä rooli. Valmistusprosessimme ansiosta olemme Extenassa pystyneet nostamaan vaatimuksia ja asettamaan soikeustoleranssin selvästi standardia tiukemmaksi.

Täydellinen valikoima yhteitä

Putkijärjestelmän vaatimukset vaihtelevat käyttöalueen mukaan. Siksi tarjoamme laajan valikoiman polyeteeniyhteitä erilaisiin tarkoituksiin. Yhteet täyttävät EN 12201- ja EN 1555 -standardin vaatimukset ja ne voidaan valmistaa asiakkaan määritysten perusteella. Laajalla PE100 RC -putki- ja -yhdevalikoimallamme pystymme tarjoamaan täydellisiä putkijärjestelmiä, jotka varmistavat turvallisen, varman ja kustannustehokkaan toiminnan.

Liitokset ovat usein putkijärjestelmän heikko kohta. Yksi tärkeimmistä vaatimuksista urakoitsijoilta ja linjan omistajilta on varmojen liitosten onnistuminen. Jotta liitoksista voidaan tehdä varmoja, putkien pitää olla korkealaatuisia kaikin tavoin, niin raaka-aineiltaan kuin valmistusprosessiltaan. Putken pyöreydellä on tässä tärkeä rooli.

Soikeusvaatimuksemme ovat 40 prosenttia tiukemmat kuin standardin!

Polyeteeniyhteet

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Formsprutade rördelar
Extena rördelar Polyeten Tryckrör Maskinbearbetade rördelar

Ruiskupuristetut yhteet
Ruiskupuristettujen PE100-yhteittemme valmistusmateriaali täyttää SS-EN 1555- ja SS-EN 12201 -standardien vaatimukset. Kaikkiin ruiskupuristettuihin yhteisiin tehdään päihin jatkos pusku- ja sähkömuhvihitsausta varten. Niitä saa aina 500 mm:n halkaisijaan asti.

Sorvatut yhteet
Sorvatut PE100 RC -yhteemme perustuvat homogeeniseen putkimateriaaliin, joka työstetään yhtenä kappaleena. Voimme paksuntaa seinämää kriittisissä kohdissa, mikä tekee rakenteesta erittäin vakaan ja paineluokkaa tukevan. Painekestävyyden lisäksi homogeeniset ja saumattomat yhteet varmistavat putkijärjestelmän luotettavuuden pitkällä aikavälillä. Toimitamme sorvattuja yhteitä, kuten mutkia, haarayhteitä ja supistusputkia 400–1200 mm:n halkaisijalla.

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Segmentssvetsade rördelar
Extena rördelar Polyeten Tryckrör Sömlösa böjar

Segmentoidut yhteet
Segmentoidut yhteemme ovat kustannustehokas ratkaisu, ja niitä voi hyödyntää tehokkaasti vietto- ja matalapaineputkissa. Yhteet valmistetaan yleensä PE100 RC -putkenosista, ja niiden PN-luokitus määräytyy SDR-luokan ja rakenteen perusteella. Mutkat voidaan valmistaa samassa SDR-luokassa kuin putket, kunhan kappaleiden välinen kulma on enintään 15 astetta. Segmentoidut T-putket pitää yleensä valmistaa osista, joiden seinämän paksuus on muuta putkea suurempi, jotta niillä saavutetaan sama PN-luokitus. Silloin T-putken sisähalkaisija on pääputkea pienempi. Kaikissa segmentoidut T-putkissa on pienempi paineluokka. Kappalehitsattuja mutkiamme ja haarayhteitämme saa 400–1200 mm halkaisijalla.

Saumattomat mutkat
Saumattomassa mutkassa sisähalkaisijaa ei tarvitse pienentää, jolloin putkilinjan paine pysyy tasaisena myös mutkassa. Kaikki saumattomat mutkamme valmistetaan PE100 RC -materiaalista, ja niitä saa aina 900 mm:n halkaisijaan asti ja 11°, 22°, 30°, 45° ja 90° mutkalla. 110–355 mm:n mutkia on aina varastossa.

• Pitkät suorat päät
• Paineluokka: 16 bar vesi (10 bar kaasu)
• Valmistettu putkesta, jossa ei ole palkoa

Sähköhitsausosat

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Elsvetsdelar

Sähköhitsausosat – PE100 RC
Extenalla on laaja valikoima sähköhitsausosia PE-putkiliitoksiin. Sähköhitsausosamme ovat laadukkaita ja luotettavia, jotta asiakkaan putkijärjestelmä toimii varmasti turvallisesti ja tehokkaasti.

Kannattaa muistaa, että hitsaustulos on paras, kun putken ja yhteen toleranssi on tiukka ja suurissa putkissa ilmenee usein ongelmia, kun niiden soikeus on suuri. Valmistusprosessimme ansiosta olemme Extenassa pystyneet nostamaan vaatimuksia ja asettamaan soikeustoleranssin selvästi standardia tiukemmaksi.

Extenan sähköhitsausosien valmistusmateriaali on PE100 ja PE100 RC standardin ISO 11922 mukaan. Ensiluokkainen tuotanto varmistaa turvallisen ja tehokkaan asennuksen.

Laippaliitokset

Extena rördelar Polyeten Tryckrör Flänsförband

Irtolaipat, SF-laipat, HP-laipat
Laippaliitoksilla putkijärjestelmä yhdistetään yleensä venttiileihin, pumppuihin ja muihin putkiin. Extenalta saa runsaan valikoiman laippaliitoksia, kuten irtolaippoja, SF-laippoja ja HP-laippoja eri paineluokituksilla ja porauksilla. Kaulukset valmistetaan polyeteenistä ja ne ovat jatkettuja hitsauksen helpottamiseksi. Tuotteita saa seuraavilla halkaisijoilla: 63–1200 mm.

Toiminnalliset yhteet erikoisputkijärjestelmiin

Extena rördelar Polyeten Tryckrör
Meiltä saa erikoisyhteitä seuraaviin putkijärjestelmiimme: SLM® DCT, SLA® Barrier Pipe, 3L® Leak Control, HexelOne® ja Polarpipe®. Näissä yhteissä on sisäänrakennettu lisätoiminto, joka istuu putkijärjestelmän toimintoihin. Valmistetaan tilauksesta.

Piirustusten perusteella valmistetut yhteet

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Specialtillverkad rördel

Meiltä saa myös piirustusten perusteella erikoisvalmistettuja yhteitä. Voimme suunnitella, valmistaa ja koota jopa kokonaisia putkista ja yhteistä koostuvia yksikköjä asiakkaan määritysten perusteella.

Pääkonttori

Extena AB

Storlidenvägen 5

SE-935 93 Norsjö

RUOTSI

Puhelin +46 (0)918-333 70

info@extena.se

www.extena.com

Yritystunnus: 556458-4448

Extena Suomi

Puhelin +358 2 7249353

info@extena.fi

www.extena.fi

Extena Norja

Puhelin +47 483 42 558

info@extena.no

www.extena.no