Tuotteemme

SRS-, SRE-P- ja SRS-suojaputketvoimansiirtokaape lilla sekä Optofiber-valokuidulle

Suojaputki voimansiirtokaapelille, valmistettu PEHD-polyeteenistä. Kolme versiota: SRS ja SRE-P, SRS valmiiksi vedetyllä voimansiirtokaapelilla sekä Optofiber-suojaputki. Halkaisija 16–315 mm.

Extena Kabelskydd Kabelskyddsrör

Extena on Ruotsin johtava suojaputkien kehittäjä ja valmistaja omassa tuotekategoriassaan. Tuotteittemme rengasjäykkyys on selvästi standardin vaatimuksia suurempi ja putket tehostavat asennusta, alentavat kokonaiskustannuksia ja varmistavat käyttöiän verrattuna sähkökaapelien tavanomaiseen hiekkapetiasennukseen. Kun yhä useammassa sähkönsiirtoyhtiössä tajutaan kaapelien suojauksen edut, liiketoimintamme on kasvanut tällä alueella merkittävästi: nykyisin toimitamme suojaputkia pieniin ja suuriin kaapelivetotöihin eri puolille maata.

Meiltä saa SRS- ja SRE-P-luokan suojaputkia. SRS (Skydd, Rör, Svåra förhållanden, suojaputki vaikeisiin oloihin) on vakioputkemme, joka täyttää SPF-standardin 5200 ja SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut -laitoksen valvontamääräyksen SPKB 1992:06, kun taas SRE-P-putkea (Skydd, Rör, Extra svåra förhållanden – Plast, suojaputki erityisen vaikeisiin oloihin – muovia) käytetään pinta-asennuksiin vaikeassa maastossa. SRE-P-putkemme valmistetaan SS 424 14 37 -standardin mukaisesti. Molemmat putket tehdään suurtiheyspolyeteenistä (PEHD).

Extenan SRS- ja SRE-P-suojaputkissa on sisäuritus, joka vähentää kitkaa voimansiirtokaapelia vedettäessä. Tämä on meistä merkittävä etu. Hiekkakerroksen korvaaminen suojaputkella tehostaa kaapelivetoja, parantaa asennusturvallisuutta ja alentaa kokonaiskustannuksia.

SRS-suojaputkea saa myös valmiiksi asennetulla voimansiirtokaapelilla N1XE-AR 4G25. Meiltä saa myös suojaputkia Optofiber-valokuidulle 40/29 vakiomitoituksella erityisen suurella rengasjäykkyydellä.

Standardia suurempi rengasjäykkyys
Markkinoiden suojaputkien laadussa ja rengasjäykkyydessä on suuria eroja. SRS-suojaputkien rengasjäykkyyden normiarvo on 8 kN. Se on meistä aivan liian vähän asennettaessa ilman hiekka-/kivituhkakerrosta. Valmistamme putkemme yli 16 kN:n rengasjäykkyydellä, mikä on selvästi standardia suurempi, jotta pystymme takaamaan pitkän ja turvallisen käyttöiän.

Kannattaa huomata, että markkinoilla on tuotuja halpaputkia, jotka juuri ja juuri täyttävät rengasjäykkyysvaatimuksen. Nämä putket eivät ehkä kestä rasitusta ajan mittaan. Extenan suojaputket varmistavat järjestelmän turvallisuuden ja takaavat pitkän käyttöiän.

Laatua joka tasolla
Tuotteemme läpikäyvät perinpohjaisen laadunvalvonnan omassa testilaboratoriossamme ja ulkoisissa valvontalaitoksissa. Tässä tärkeässä työssä teemme yhteistyötä tutkimuslaitos RISE:n kanssa. Osa laadunvalvontaamme on kyky jäljittää käyttämämme materiaalit.

SRE-P-putkea (suojaputki erityisen vaikeisiin oloihin – muovia) käytetään pinta-asennuksiin vaikeassa maastossa.

Extena Kabelskydd Kabelskyddsrör med rillad insida

Ainutlaatuinen uritettu sisäpinta pienentää merkittävästi kitkaa ja helpottaa kaapelivetoja.

Extena Kabelskydd Kabelskyddsrör

Putki vaikeaan maastoon
Suojaputkemme on kehitetty erityisesti vaikeaan maastoon, jossa vaaditaan erityistä lujuutta. Ne valmistetaan suurtiheyspolyeteenistä (PEHD), ja niiden rengasjäykkyys (yli 16 kN) on selvästi standardin vaatimusta (8 kN) suurempi. Putkilla on hyvä vastustuskyky painetta ja ulkoisia rasituksia vastaan. Lisäksi ne kestävät useimpia kemikaaleja ja ovat pohjavesitiiviitä ja läpitunkemattomia esimerkiksi maa-ainekselle tai hiekalle. Extenan suojaputket antavat sähkökaapeleille luotettavaa suojaa. Siksi ne toimivat myös ihanteellisena suojana säältä.

Extena Kabelskydd Kabelskyddsrör SRS med kraftkabel

Extena Prefab Kraft. SRS-luokan suojaputki valmiiksi vedetyllä voimansiirtokaapelilla (4G25 AL).

Extena Kabelskydd Kabelskyddsrör för Optofiber

Optofiber-suojaputkea saa myös 40/29-mitoituksella erityisen paksulla seinämällä (5,5 mm) vaativiin ympäristöihin, joissa putkeen kohdistuu suuria paineita.

SRS- ja SRE-P-suojaputki voimansiirtokaapeleille.
Extena tarjoaa SRS- ja SRE-P-suojaputkia. RS (Skydd, Rör, Svåra förhållanden, suojaputki vaikeisiin oloihin) on vakioputkemme joka täyttää SPF-standardin 5200 ja SP:n valvontamääräyksen SPKB 1992:06, kun taas SRE-P-putkea (Skydd, Rör, Extra svåra förhållanden – Plast – suojakuorellinen putki erityisen vaikeisiin oloihin, muovia) käytetään maanpäällisiin asennuksiin vaikeassa maastossa. SRE-P-putkemme valmistetaan SS 424 14 37 -standardin mukaisesti. Molemmat putket tehdään suurtiheyspolyeteenistä (PEHD).

Extena Prefab Kraft. SRS-luokan suojaputki valmiiksi vedetyllä voimansiirtokaapelilla.
Extena Prefab Kraft on SRS-luokan suojaputki valmiiksi vedetyllä voimansiirtokaapelilla kehitettiin ensisijaisesti kiinteistöasennuksiin, mutta sitä käytetään ratkaisuna myös muissa käyttökohteissa, kuten korjauksissa ja väliaikaisasennuksissa. Extena Prefab Kraft helpottaa voimansiirtokaapelin asennusta, sillä kaapeli on jo valmiiksi suojaputkessa. Sen ansiosta asennus käy nopeasti, tehokkaasti ja helposti. Prefab Kraft valmistetaan Norsjön tehtaallamme, ja se toimitetaan 50 mm:n halkaisijalla 250 metrin mittaisena K16-rummulla. SRS-putkilla on hyväksyntä myös väliaikaiseen avoasennukseen.

Optofiber
Extena on valmistanut ja toimittanut valokuitukanavia jo yli 20 vuoden ajan infrastruktuurin laajentamista varten kaikkialle Ruotsiin. Extena Kabelskydd Opto on pienikitkainen putki, jonka tasaisen sisäpinnan voi tilata myös silikonipintaisena, mikä mahdollistaa useiden kilometrien mittaisen optisen kaapelin asennuksen joko puhaltamalla tai vesihuuhtelulla.

Vakiomallin lisäksi Opto-suojaputkea saa myös mitoituksella 40/29, jonka erityisen suuri rengasjäykkyys varmistaa käyttöiän vaativissa ympäristöissä. Tämä tuote kehitettiin ensisijaisesti tuulimyllypuistoihin ja yhteiskäyttöön SRS-putken kanssa vaikeassa maastossa. 40/29-putken kysyntä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina.

Tuotteen edut

  • SRS-, SRE-P-suojaputket valmistettu PEHD-materiaalista.
  • Extena-suojaputkien rengasjäykkyys on standardien vaatimuksia suurempi. Yli 16 kN standardin 8 kN:n sijaan.
  • Putkien sisäpinta on uritettu, mikä pienentää kitkaa ja helpottaa kaapeliasennusta.
  • Hiekkakerroksen korvaaminen suojaputkella tehostaa kaapelivetoja, parantaa asennusturvallisuutta ja alentaa kokonaiskustannuksia.
  • SRS-suojaputkea saa myös valmiiksi asennetulla voimansiirtokaapelilla asennusta tehostamaan.
  • Opto-suojaputken voi tilata sisäseinämän silikoniseospinnoituksella, joka pienentää valokuidun ja putken seinämän välistä kitkaa.
  • Extena tarjoaa Opto-suojaputkea myös 40/29-erikoismitoituksella, jonka rengasjäykkyys on vieläkin suurempi vaativia ympäristöjä varten.

Asennustekniikka

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Läggning schakt

Tavanomainen kaivamalla tehtävä asennus

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Läggning schakt

Sopii asennukseen ilman kaivamista.

Hyväksynnät/sertifioinnit

SPF-standardi 5200 painos 1 – EBR-standardi KJ41:15 – SPKB 1992:06

Faktat

Yhteet

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Rördel

PE-yhteet

– ruiskupuristettu
– saumaton
– sorvattu
– segmentoitu

Extena rördel Polyeten Elsvetsmuff Tryckrör

Sähköhitsausosat

Kattava valikoima sähköhitsausosia eri käyttötarkoituksiin.

Toimitusvaihtoehdot

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Rulle

Kieppi

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Trumma

Kela

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Raka längder

Kankipituudet

6, 12, 18 tai 20 m

  • Kaikissa putkissa on päätytulppa.
  • Muita kuin vakiopituuksia voi tilata.

Liittyvät asiakirjat

Extena Broschyr Tryckrör polyeten PE100 RC

Esite PE100 RC

Extena Kabelskyddsrör

Tuote-esite

Pääkonttori

Extena AB

Storlidenvägen 5

SE-935 93 Norsjö

RUOTSI

Puhelin +46 (0)918-333 70

info@extena.se

www.extena.com

Yritystunnus: 556458-4448

Extena Suomi

Puhelin +358 2 7249353

info@extena.fi

www.extena.fi

Extena Norja

Puhelin +47 483 42 558

info@extena.no

www.extena.no