Asennusmääräyksissä ei huomioida uusia raaka-aineita ja suojakuorellisia putkia

Ruotsissa AMA säätelee paineputkien asennusta. AMA ei kuitenkaan huomioi uusia materiaaleja, kuten PE100 RC -materiaalia ja sen myönteisiä ominaisuuksia, kuten selvästi parempaa vastustuskykyä pistekuormituksen aiheuttamaa hidasta säröilyn kasvua (SCG) vastaan. AMA ei myöskään huomioi suojakuorellisten putkien lisäsuojaa. AMA:n mukaan ympärystäytön raekoko saa olla enintään 31,5 mm, mutta käyttämämme PE100 RC -materiaalin ansiosta täyttömateriaalin raekoko voi olla jopa 50 prosenttia putken halkaisijasta, kuitenkin enintään 64 mm. Myös jäätyneen maa-aineksen ja terävien kivien suoraa kosketusta putkeen tulee välttää. Suosituksemme on käyttää aina tavallista täyttömaata putken ympärillä. AMA:n mukaan tämän raekoon tulee olla 0–32 mm niin kutsutulla tukitäyttöalueella.

Extena Tryckrör Polyeten PE100 RC Läggning schakt

Korota vaatimuksia!
Me Extenalla olemme korottaneet vaatimuksia ja tiukentaneet soikeuden toleranssitasoja EN 12201 -standardista. Liitosten laadukkuus edellyttää putkelta mahdollisimman pientä soikeutta. Siksi asiakkaan pitää asettaa korkeat vaatimukset tilaamilleen putkille. Lisäksi on tärkeää, että putket valmistetaan parhaasta mahdollisesta raaka-aineesta: PE100 RC -materiaalista.

Paras raaka-aine varmistaa parhaan kokonaistaloudellisuuden
Putkijärjestelmän tuotannossa ja asennuksessa putkien kustannusosuus on suhteellisen pieni, useimmissa hankkeissa noin 5–15 % kokonaiskustannuksesta. Siksi suosittelemme asiakkaillemme aina parhaan putken valitsemista, vaikka itse putki olisikin hieman kalliimpaa. PE100 RC -putki nopeuttaa asennusta, takaa pitkän ja turvallisen käyttöiän ja parantaa kokonaistaloudellisuutta.

EXTENA tryckrör referensobjekt Skellefteå

Pääkonttori

Extena AB

Storlidenvägen 5

SE-935 93 Norsjö

RUOTSI

Puhelin +46 (0)918-333 70

info@extena.se

www.extena.com

Yritystunnus: 556458-4448

Extena Suomi

Puhelin +358 2 7249353

info@extena.fi

www.extena.fi

Extena Norja

Puhelin +47 483 42 558

info@extena.no

www.extena.no