Siksi valmistamme lähes kaikki putkemme
PE100 RC -materiaalista

Extena tryckrör polyeten molekyl PE100 RC

Polyeteeni (PE) on kevyttä ja kestävää, ja se on ollut ensisijainen valmistusaine useimmissa paineputkijärjestelmissä jo vuosikymmenten ajan. Materiaali varmistaa luotettavan ja turvallisen siirron muun muassa juomavedelle, jätevedelle ja prosessivedelle. Siitä on vuosien mittaan kehitetty ja lanseerattu erilaisia versioita. Putkijärjestelmiltä vaaditaan aina vain parempaa kustannustehokkuutta. Sitä varten vuonna 2005 lanseerattiin materiaali PE100 RC, jossa on entistä enemmän molekyylien välisiä sidoksia ja ne ovat entistä vahvempia. Tuloksena raaka-aineen ja paineputkijärjestelmän vastustuskyky hitaalle säröilyn kasvulle on erityisen suuri. Suosittelemme siksi valitsemaan aina PE100 RC -materiaalista valmistetut putket turvallista ja kustannustehokasta putkijärjestelmää varten.

Enemmän sidosmolekyylejä
PE100 RC polymerisoidaan hekseenillä tavallisessa PE-materiaalissa käytetyn butaanin sijaan. Hekseeni on pitkämolekyylinen alkeeni, joka vahvistaa molekyyliketjun sidosta. Sidosmolekyylit tarkoittavat, että RC-materiaali on normaalia vahvempaa, mutta ne pitävät rakennetta kasassa etenkin kiteisillä alueilla. PE-polymeerien mekaaninen vastustuskyky on siten suurin mahdollinen hidasta säröilyn kasvua (SCG, Slow Crack Growth) vastaan.

Lisätietoja polyeteenistä ja PE100 RC -materiaalista
Uusien asennusmenetelmien ja kasvaneen käyttöikävaatimuksen takia putkissa on käytettävä mahdollisimman hyviä raaka-aineita. Extenan PE100 RC -materiaalilla on PAS 1075 -sertifiointi, ja sen vastustuskyky hidasta säröilyn kasvua (SCG) vastaan on 17 kertaa standardissa asetettua vaatimusta suurempi kuin materiaaleilla, joihin AMA:n (Allmän material- och arbetsbeskrivning) suositus perustuu. Valitsemalla PE100 RC -putken voit varmistaa putkijärjestelmien pitkän käyttöiän ja nopean ja kustannustehokkaan asennuksen.

Lue esitteestämme lisää polyeteenistä ja PE100 RC -materiaalista.

Extena PE100 RC Broschyr

Pääkonttori

Extena AB

Storlidenvägen 5

SE-935 93 Norsjö

RUOTSI

Puhelin +46 (0)918-333 70

info@extena.se

www.extena.com

Yritystunnus: 556458-4448

Extena Suomi

Puhelin +358 2 7249353

info@extena.fi

www.extena.fi

Extena Norja

Puhelin +47 483 42 558

info@extena.no

www.extena.no