Kattava valikoima paineputkia ja yhteitä yhdeltä valmistajalta

Extena Egeplast marknadens bredaste sortiment tryckrör polyeten

Extena on jo pitkään ollut Ruotsin johtava PE100 RC -paineputkijärjestelmien valmistaja. Kun Extenasta tuli osa egeplastia, tuotevalikoimamme kasvoi merkittävästi ja meiltä saa nyt kattavan valikoiman suojakuorellisia putkia eri käyttöympäristöihin ja vaihtoehtoisiin asennusmenetelmiin. egeplast on erikoistunut homogeenisiin polyeteeniputkiin ja etenkin monikerrosputkiin, nyt myös Pohjoismaiden markkinoille.

PE100 RC vakioraaka-aineena
Valmistamme vakioputkemme PE100 RC -materiaalista, joka on paras raaka-aine pitkäikäisiin, turvallisiin ja taloudellisiin paineputkijärjestelmiin. PE100 RC -materiaalillamme on PAS 1075 -sertifiointi, ja sen vastustuskyky hidasta säröilyn kasvua (SCG) vastaan on 17 kertaa standardissa asetettua vaatimusta suurempi. PE100 RC -putki toimii perustana ja lisäämme siihen käyttökohteen mukaan toimintoja, kuten suojakerroksia (suojakuorelliset putket), värimerkintöjä naarmujen havaitsemiseen ja vaurioiden havaitsemisen online-valvonnan avulla. PE100 RC -putki nopeuttaa asennusta, takaa pitkän ja turvallisen käyttöiän ja parantaa kokonaistaloudellisuutta.

40 % korkeammat vaatimukset kuin normilla
Me Extenalla olemme erikoistuneet markkinoiden parhaan polyeteeniputkijärjestelmän valmistamiseen.
Siksi asetamme putkijärjestelmälle eurostandardia tiukemmat vaatimukset. Stabiloimme putket valmistuksen aikana pitkällä jäähdytysjaksolla. Siten pystymme täyttämään korkeatkin vaatimukset ja tavanomaista tiukemman soikeustoleranssin. Omat soikeusvaatimuksemme ovat peräti 40 prosenttia tiukemmat kuin standardin.

Kattava paketti – turvalliseen ja varmaan hankintaan
Extena ottaa vastuun kokonaisuudesta. Meiltä saat kattavan valikoiman polyeteeniputkia ja -yhteitä samalta toimittajalta. Kokonaistoimittajana voimme parantaa hankinnan turvallisuutta ja varmuutta kokonaistarjouksillamme. Valmistamme tuotteet omissa tehtaissamme Ruotsissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Sen ansiosta hallitsemme valmistusprosessia täysin ja pystymme takaamaan parhaan mahdollisen laadun.

Projektipalvelu
Extena on turvallinen kumppani hankinta- ja suunnitteluprosessin alusta loppuun. Tarjoamme muun muassa neuvontaa, suunnittelua ja tarvittaessa piirustuksia projektiin sovitetuista yhteistä. Voimme neuvoa myös putkityypin valinnassa ja antaa suosituksia sujuvaa asennusta varten esimerkiksi tieliikenteen lähellä tapahtuviin asennuksiin.

Extena on yhdessä egeplastin kanssa erilaisia toimintoja tarjoavien putkijärjestelmien johtava valmistaja. Monikerrosputkillamme pystymme tarjoamaan muun muassa diffuusiosuojattuja järjestelmiä, online-valvotun vaurioiden havaitsemisen ja riittävästi lujuutta kestämään erityisen suuria paineita.

EXTENA tryckrör polyeten PE100 RC Flerskiktsrör med mantel kappa

Putki suojakuorella – tyyppi 3 antaa ihanteellisen suojan
Extenan PE100 RC -putki suojakuorella on valmistettu PAS 1075 -standardin mukaan. Tämän vaatimusstandardin kehitti Saksan standardointilaitos DIN (Deutsches Institut für Normung).

Standardissa on kolme luokkaa:
Tyyppi 1 sisältää tavalliset PE100 RC ‑putket.
Tyyppi 2 sisältää niin kutsutut homogeeniset 90/10-putket, joissa on integroitu PE100 RC -ulkokerros, jonka paksuus on 10 prosenttia seinämän paksuudesta.
Tyyppi 3 sisältää putket, joiden suojakuoren paksuus on vähintään 0,8 mm. Jotta putki voi täyttää tyyppi 3 -vaatimukset, sen suojakuoren pitää siis olla vähintään 0,8 millimetrin paksuinen ja suojakuoren paksuuden tulee kasvaa putken halkaisijan kasvaessa. Extenan suojakuoren paksuus on 2–5 mm, joten niitä ei tule sekoittaa markkinoilla oleviin putkiin, joissa on alle 1 millimetrin päällyste.

Kaikki Extenan suojakuorelliset putket täyttävät PAS 1075 tyyppi 3 -vaatimukset.

Extena johtaa kehitystä Ruotsissa
Extena on Pohjoismaissa toimiva valmistaja, joka pyrkii parantamaan putkijärjestelmien vastustuskykyä hidasta säröilyn kasvua vastaan käyttämällä parempia raaka-aineita.
Tajusimme jo varhain PE100 RC -putkijärjestelmien edut, sillä materiaali mahdollistaa kustannustehokkaammat asennusmenetelmät ja pidentää käyttöikää turvallisesti. Siten se parantaa kokonaistaloudellisuutta. Putki on suhteellisen pieni osa kokonaiskustannuksesta, useimmiten 5–15 prosenttia. Siksi kannattaakin aina valita mahdollisimman laadukkaat putket.

egeplast ymmärsi jo kauan sitten nykyaikaisen PE100 RC -materiaalin edut. Sekä Extena että egeplast painottavat korkeinta laatua ja käyttävät PE100 RC pääasiallisena raaka-aineena, joten tuotevalikoimamme sopivat erityisen hyvin yhteen.

egeplast – monikerrosputkien asiantuntija

egeplast on johtanut polyeteenipaineputkien ja -yhteiden ja etenkin monikerrosputkien kehitystä ja valmistusta Euroopassa jo vuosikymmenten ajan. Tutkimus- ja kehitystyöllä on pitkä perinne egeplastissa, ja yhtiö on saavuttanut vuosien varrella maineen innovaatiokeskuksena. Tekninen johtajuus koostuu muun muassa yli 60:sta tuote- ja valmistusprosessipatentista.

Vuonna 1908 perustetun egeplastin tuotteita käytetään nykyisin erilaisissa teknisissä kuljetusjärjestelmissä kaikkialla maailmassa. Pääkonttori sijaitsee Saksan Grevenissä, jossa yhtiöllä on Euroopan nykyaikaisin polyeteeniputkijärjestelmiä tuottava tehdas. Konsernilla on myös oma tehdas Isossa-Britanniassa ja Extenan myötä kehitys- ja valmistuslaitos Ruotsin Norsjössä.

EXTENA Specialist på tryckrör i polyeten PE100 RC

Pääkonttori

Extena AB

Storlidenvägen 5

SE-935 93 Norsjö

RUOTSI

Puhelin +46 (0)918-333 70

info@extena.se

www.extena.com

Yritystunnus: 556458-4448

Extena Suomi

Puhelin +358 2 7249353

info@extena.fi

www.extena.fi

Extena Norja

Puhelin +47 483 42 558

info@extena.no

www.extena.no